Hoorn, Koepelkerk

cv

Mark Heerink (Alkmaar 1966) studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en Alkmaar bij Hans van Nieuwkoop, Pieter van Dijk, Bernard Winsemius en Jos van der Kooy. Hij behaalde de diploma’s Docerend- en Uitvoerend Musicus voor orgel en het Praktijkdiploma Kerkmuziek. 

Zowel tijdens en na zijn studie volgde hij diverse cursussen en masterclasses bij onder meer Olivier Latry, Daniël Roth, Jean Boyer (Frans-romantische orgelrepertoire) en Naij Hakim, Peter Planyavsky en Jos van der Kooy (improvisatiecursus van de Internationale Zomeracademie voor Organisten te Haarlem). Daarnaast studeerde hij drie jaar koordirectie bij Daniël Reuss en volgde hij in 1997 de Kurt Thomascursus in Utrecht voor koordirigenten. Op het Nationaal Orgelconcours te Leiden behaalde hij in 1990 de 1e prijs in de categorie Oude Muziek.

 

Mark Heerink is werkzaam als regionaal medewerker kerkmuziek voor de NSGV. Daarnaast is hij verbonden aan RK Matteusparochie te Hoorn waar hij organist is van de Koepelkerk en onder meer dirigent van Voces Cyriaci en de Schola Cantorum Hoorn. Als docent orgel en theoretische vakken was hij in 1999-2001 en in 2004 - 2007 verbonden aan de Kerkmusicus III opleiding te Leiden en Haarlem waar hij amateur-organisten opleidde voor het hoogste amateur niveau. Daarnaast geeft hij privélessen aan amateur-organisten en was hij als redacteur samen met zijn collega’s Nico Waasdorp en Bert Stolwijk betrokken bij de totstandkoming van het Haarlemmer Orgelboek welk in 2010 werd uitgegeven bij uitgeverij Ascolta. Sinds 2011 is hij dirigent van vocaal ensemble Ysocanto Ysbrechtum.

 

 

Voor de Stichting Pieter Backer Orgel nam Mark Heerink een cd op met trompettist Bert Langenkamp (trompettist Koninklijk Concertgebouworkest) in de Bonifaciuskerk te Medemblik (info cd). Samen met de organiste Gemma Coebergh maakte hij een cd-opname van het Haarlemmer Orgelboek voor de NSGV Haarlem-Amsterdam in de St. Josephkerk te Haarlem. Mark Heerink verzorgde de opnames van de tien speciaal voor dit orgelboek gecomponeerde composities. Als bestuurslid van de Stichting Concertfond Hoornse Orgels  is hij verantwoordelijk voor de programmering van orgelconcerten deze stad.

 

orgellessen & contact

 

home

media

agenda